Agenda

Agenda

6 april - 25 april 2019

Expositie 'WeerbaarWater!' naar bibliotheek van Maarssen-dorp

Kort en bondig wordt met veel fotomateriaal uitleg gegeven over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het verhaal is bijzonder, het speelde zich grotendeels af in onze gemeente en toch is het bij velen onbekend.


De Historische Kringen van Maarssen, Breukelen en Loenen ondersteunen in onze gemeente onder de naam Weerbaar Water 2 jaar lang de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot UNESCO Werelderfgoed. Zo bijzonder is deze 85 km lange waterlinie die voor 28 km in onze gemeente ligt. Deze waterlinie is een erkend historisch militair erfgoed en inmiddels een prachtig aaneengesloten natuurgebied dat als een groene oase midden tussen de drukke steden in ligt en daarmee mede zorgt voor onze prachtige woonomgeving .


De expositie die interessant is voor iedere bewoner van jong tot oud is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Maarssen-dorp en loopt van 6 t/m 25 april. Daarna gaat deze expositie door naar de volgende kern van onze gemeente, totdat alle kernen bezocht zijn.

Voorjaar 2019

Lezingen Nieuwe Hollandse Waterlinie

Excursies van de diverse Historische

Kringen

september 2019

 

Theatervoorstelling door Maarssen '32

najaar 2019

 

Fotowedstrijd

Presentatie boek Douwe Koen

In 2020

 

Lezing Nyenrode

Symposium

Contact opnemen: info@weerbaarwater.nl