Weerbaar Water

Zien, Doen en Beleven

DOEN en BELEVEN

Eind 2018 is het project gestart en inmiddels is een aantal mensen bezig met het "uitrollen" van Weerbaar Water. Een scala van activiteiten gaat plaatsvinden.  De expositie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie zal een rode draad vormen tot juni 2020. Daarnaast komt er een fotowedstrijd, zijn er lezingen en excursies in de verschillende Historische Kringen en komt er een symposium.  In onderstaande agenda zijn de actuele en komende activiteiten aangegeven. 

 

Activiteitenagenda

Feed
15-06-2019
Expositie Weerbaar Water in Grote Kerk Loenen
Tot en met 14 september (Open Monumenten Dag) is de expositie te zien in de Grote Kerk in Loenen. Elke zaterdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur. Naast de expositie van Weerbaar Water over de Nieuwe Hollandse...   Meer
14-09-2019
Open Monumenten Dag
Op Open Monumenten Dag wordt er in heel Nederland van alles georganiseerd en opengesteld. Ook binnen onze gemeente Stichtse Vecht zal dit gebeuren. De winnaar van de bronzen troffel zal bekend gemaakt...   Meer
01-10-2019
-
31-12-2019
Fotowedstrijd de Nieuwe Hollandse Waterlinie
zie de pagina "fotowedstrijd"   Meer


 

Voor andere activiteiten is alle informatie beschikbaar via de site www.forten.nl/activiteiten


Er is heel veel informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie beschikbaar. Over de historie ervan is ook voor Stichtse Vecht het nodige bekend.  

Bij deze een aantal links  naar andere gegevensbronnen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En ook over de Oude Hollandse Waterlinie (de voorganger van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) en de Stelling van Amsterdam (valt in het noorden samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is al sinds 1996 Unesco Wereld Erfgoed). 

Hieronder diverse websites met veel informatie over de historie, het heden, wandelen, fietsen, natuurbeleving en gezellig eten, drinken en feesten. 

Nieuwe Hollandse Waterlinie
Forten
Oude Hollandse Waterlinie 
Stelling van Amsterdam 
Provincie Utrecht - forten info 
Kenniscentrum Waterlinies