Weerbaar Water

Doen en Beleven

DOEN en BELEVEN

Eind 2018 is het project gestart en inmiddels is een aantal mensen bezig met het "uitrollen" van Weerbaar Water. Een scala van activiteiten gaat plaatsvinden.  De expositie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie zal een rode draad vormen tot juni 2020. Daarnaast komt er een fotowedstrijd, zijn er lezingen en excursies in de verschillende Historische Kringen en komt er een symposium.  In onderstaande agenda zijn de actuele en komende activiteiten aangegeven. 

 

Activiteitenagenda

Feed
27-10-2020
Geen activiteiten te melden
   Meer


 

Voor andere activiteiten is alle informatie beschikbaar via de site www.forten.nl/activiteiten

Er is heel veel informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie beschikbaar. Over de historie ervan is ook voor Stichtse Vecht het nodige bekend.  

Bij deze een aantal links  naar andere gegevensbronnen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En ook over de Oude Hollandse Waterlinie (de voorganger van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) en de Stelling van Amsterdam (valt in het noorden samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is al sinds 1996 Unesco Wereld Erfgoed). 

Hieronder diverse websites met veel informatie over de historie, het heden, wandelen, fietsen, natuurbeleving en gezellig eten, drinken en feesten. 

Nieuwe Hollandse Waterlinie
Forten
Oude Hollandse Waterlinie 
Stelling van Amsterdam 
Provincie Utrecht - forten info 
Kenniscentrum Waterlinies